Novemberben ismét jön a Budapest BI Fórum

Idén november 20-22. között várja az adatelemzés, adatvizualizáció és üzleti intelligencia iránt érdeklődőket a Budapest BI Fórum.

November 20-án (hétfőn) gyakorlati jellegű, 80 vagy 2x80 perces workshopok keretében nyílik lehetőség közelebbről is megismerkedni egy-egy témakörrel tapasztalt szakértők segítségével.

Az első fő konferencianap (november 21., kedd) elsősorban helyszíni részvétellel zajlik majd, de az online formátumot preferálók távolról is követhetik az előadásokat. A második nap (november 22., szerda) teljes egészében online lesz.

A tervezett programban az alábbi kiemelt témakörökre fókuszáló külön szekciók szerepelnek:

  • Adatvezérelt üzlet
  • Adatvizualizáció
  • Power BI
  • Python és R

További információk a konferencia weboldalán találhatóak, a jegyek szeptember végéig Early Bird kedvezménnyel érhetőek el.

Data science és data engineering workshopok június 5-én

Idén a data engineering tematikájú Budapest Data Fórum és a data science fókuszú Budapest ML Fórum közös helyszínen várja a résztvevőket 2023. június 5-8. között.

A konferenciák nyitó eseménye egy közös Tutorial nap június 5-én, mely mindkét konferencia témáiba vágó workshopokat kínál. A tapasztalt szakértők által vezetett félnapos, jellemzően gyakorlatorientált előadások lehetővé teszik egy-egy terület alaposabb megismerését. Egy résztvevő 2 tutorialon tud részt venni a nap folyamán, mert azok két blokkban, 9-12 és 13-16 óra között kerülnek megrendezésre.

Data science workshopok:

  • Anomáliakeresés Pythonban
  • Hálózatelemzés és vizualizáció
  • Idősoros előrejelzés Pythonban
  • Interaktív, animált adattörténetek készítése Vizzu-val
  • ML modellek magyarázhatósága Pythonban
  • An introduction to NLP with Hugging Face Transformers

Data engineering workshopok:

  • Adatmodellezés Data Vault alapokon
  • Analytics Engineering dbt használatával
  • SQL lekérdezések haladóknak
  • Data engineering Pythonban open source keretrendszerekkel

További információ, tutorial leírások és jelentkezés: a Data Fórum és az ML Fórum oldalán.

Budapest Data+ML Fórum konferenciák június 5-8. között

Idén ismét megrendezésre kerül a data engineering tematikájú Budapest Data Fórum és a data science fókuszú Budapest ML Fórum.

Az adatplatformok és data engineering, valamint a data science, machine learning és AI iránt egyaránt érdeklődők számára fontos újdonság, hogy a két esemény közös helyszínen várja a résztvevőket 2023. június 5-8. között.

Az esemény tervezett menete:

  • Június 5.: Data+ML közös személyes Tutorial nap
  • Június 6.: Budapest ML Fórum személyes konferencianap (+ online streaming)
  • Június 7.: Budapest Data Fórum személyes konferencianap (+ online streaming)
  • Június 8.: Data+ML közös online konferencianap

A két konferenciára van lehetőség külön-külön kétnapos hibrid vagy online jegyet váltani, de elérhetőek Data+ML közös konferenciajegyek is. A Tutorial napra önmagában is lehet regisztrálni és lehet kombinálni a konferencianapra vonatkozó jegyekkel is.

Az előadók folyamatosan bővülő listájáért, a workshopok leírásáért és további részletes információért érdemes ellátogatni a konferenciák weboldalára:
Budapest Data Fórum 2023 és Budapest ML Fórum 2023

Február végén személyesen is találkozhatunk a Budapest Power BI Meetupon

Február 28-án este első alkalommal kerül megrendezésre a Budapest Power BI Meetup #1, melynek az EPAM Systems ad otthont. Az előadások során a szoftver vállalati környezetben történő használata lesz fókuszban.

A részvétel ingyenes, elegendő egy előzetes regisztráció.

További információ és jelentkezés az esemény honlapján.

Januárban is lesznek ingyenes Tableau bemutatók

Januárban ismét lehetőség nyílik megismerni az egyik legnépszerűbb adatvizualizációs eszköz, a Tableau alapvető funkcióit, valamint adatvizualizációs és elemzési lehetőségeit.

Két alkalommal várjuk az érdeklődőket online eseményeinken, melyeken a részvétel ingyenes, elegendő egy előzetes regisztráció.

További információ és a jelentkezési lap itt érhető el.

Ismét lesz ingyenes Tableau bemutató sorozat

Október végén ismét elindul online eseménysorozatunk, melyen részletesebben bemutatjuk az egyik legnépszerűbb adatvizualizációs eszköz, a Tableau alapvető funkcióit, valamint adatvizualizációs és elemzési lehetőségeit.

A részvétel ezeken az online eseményeken ingyenes, elegendő egy előzetes regisztráció.

További információ és a jelentkezési lap itt érhető el.

Idén novemberben jön a 10. Budapest BI Fórum

A 10. alkalommal megrendezésre kerülő Budapest BI Fórum november 15-17. között, hibrid formában várja a résztvevőket, így a közönség saját igényeinek leginkább megfelelő formában vehet részt az eseményen.

Az első konferencianapot (november 16., szerda) elsősorban helyszíni részvétellel tervezzük, de az online formátumot preferálóknak távolról is lesz módja követni az előadásokat. A második napot (november 17., csütörtök) teljes egészében online bonyolítjuk majd.

Az idei év újdonsága a konferencia nyitásaként tervezett, rövid workshopokból álló Tutorial nap november 15-én (kedden).

Idén a programban 4 fő szekcióban szervezzük az előadásokat:

A 4 fő témakör mellett tervezünk Python és R előadásokat is. A konferencia mindkét napján lesznek angol és magyar nyelvű előadások is.

A 10. Budapest BI Fórum rekordszámú nemzetközi és hazai előadóval büszkélkedhet. Érdemes figyelemmel követni előadóink folyamatosan bővülő listáját.

További információk a konferencia weboldalán találhatóak, a jegyek szeptember végéig Early Bird kedvezménnyel érhetőek el.

 

Június 13-15. között ismét jön a Budapest Data Fórum

Idén június 13-15. között, hibrid formátumban rendezzük meg a vezető hazai adatmenedzsment és analitikai konferenciánkat, a Budapest Data Fórumot.

Újdonságként hétfőn (június 13.) egy személyes részvétellel zajló Tutorial napot szervezünk, ahol 80 perces mini workshopok követik egymást a programban.

Az első (keddi) konferencianapot (június 14.) elsősorban helyszíni részvétellel tervezzük, de az online formátumot preferálóknak távolról is lesz módja követni az előadásokat. A második, szerdai napot (június 15.) teljes egészében online bonyolítjuk majd.

A konferencia programjának fókuszában a modern adatplatform felépítéséhez és működtetéséhez szükséges témák állnak, mint például: adattárházak, adatbáziskezelők, data engineereing eszközök, bevált módszerek és legjobb gyakorlatok.

További információk a konferencia weboldalán találhatóak, a jegyek május végéig Early Bird kedvezménnyel érhetőek el.

Hamarosan indul az ingyenes Tableau bemutató sorozatunk

A március 25-ei Tableau ízelítőt követően, április elején indul online eseménysorozatunk, melyen részletesebben bemutatjuk az egyik legnépszerűbb adatvizualizációs eszköz, a Tableau alapvető funkcióit, valamint adatvizualizációs és elemzési lehetőségeit.

A részvétel ezeken az online eseményeken ingyenes, elegendő egy előzetes regisztráció.

További információ és a jelentkezési lap itt érhető el.

Március 25-én ismét lesz Tableau Kedvcsináló Kezdőknek

Ha szeretnéd megismerni, hogy hogyan tudsz az adatokból látványos vizualizációt készíteni, ha érdeklődsz a Tableau iránt, akkor itt a helyed.

Az online eseményen a részvétel ingyenes.

További információ és a jelentkezési lap itt érhető el.