Adatbányászat haladóknak szeminárium ismertető

Áttekintés

Az adatbányászati alapismeretekkel már rendelkezőnek szól kétnapos haladó tanfolyamunk, ami szélesebb áttekintést ad a különböző elemzési módszerekről és alkalmazási területekről.

Célok

A szeminárium célja, hogy az érdeklődő szakmai és üzleti felhasználóknak gyakorlati oktatás keretében bemutassa az adatbányászat és adatelemzés haladó lépéseit, módszertanokat és gyakorlati fogásokat. A szeminárium elvégzése után a felhasználó képes lesz üzleti problémák megoldására komplex adatelemzési megoldást adni, haladó adatelőkészítési, fejlett prediktív modellezési, modellkiértékelési, és modell alkalmazási feladatokat megoldani egy elterjedt adatelemzési szoftver segítségével.

Tematika

  • Alapvető fogalmak Az adatbányászat helye az üzleti folyamatainkban, az adatbányászat hazai története és tipikus alkalmazási területei, trendek az adatelemzés területén, adatbányászati szoftverek áttekintése, adatbányászati módszertanok, az adatelemzés lépéseie
  • Adatelőkészítési módszerek Adatelőkészítési módszerek az alapoktól a haladó szintig: adattisztítás, adatintegrációs és transzformációs módszerek, változó kiválasztási megoldások, binnelés, numerikus és kategorikus változók közti transzformálási lehetőségek
  • Haladó modellezési megoldások Osztályozási módszerek, osztályozási módszerek visszamérése, regressziós módszerek és visszamérésük, osztályozó együttesek, metamódszerekdsd
  • Fejlett módszerek bemutatása Elemzési folyamatok automatizálása, ütemezése, összetett adatelemzési lépések létrehozásához szükséges fogások áttekintésen

Kinek szól?

A szeminárium azoknak a szakembereknek és üzleti felhasználóknak szól, akik már rendelkeznek valamekkora ismerettel az adatelemzés és adatbányászat területén és szeretnék elmélyíteni tudásukat a legfejlettebb megoldások és módszerek elsajátításával.

Előfeltételek

Általános adatbányászati alapismeretek, az Adatbányászat kezdőknek kurzus elvégzése ajánlott.  A résztvevőknek a gyakorláshoz szükséges saját számítógép.

Következő nyilvános alkalom: 

Kérjen értesítést új időpontjainkról!

 

A képzés oktatója

Nagy István
A Dmlab alapító senior partnere, akinek több mint 7 éves adatelemzési tapasztalata ötvözi az üzleti gondolkodásmódot és a Műszaki Egyetem kutatócsoportjában szerzett technikai és elméleti tudást.
Előadói információ

Részvételi díj

A részvételi díj 160.000 Ft + ÁFA  / fő, ami magában foglalja az étkezéseket és a magyar nyelvű oktatási anyagot is.

Specializált képzési formák

Ha szeretne egyedi, testre szabott képzési tematikát, kihelyezett képzést, vagy más időpontot, lépjen kapcsolatba oktatással foglalkozó munkatársainkkal!

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.