Adatbányászat kezdőknek ismertető

Áttekintés

Az elmúlt években mind a közepes, mind a nagyméretű cégeknél újra megnőtt az igény olyan szakemberek iránt, akik gyakorlati tudással és tapasztalattal rendelkeznek az adatelemzés és adatbányászat területén. Ez az igény fennáll azon üzleti felhasználók iránt is, akik képesek az adatelemzéssel foglalkozó szakemberek nyelvét beszélni és egy ilyen szakemberrel közösen egy olyan üzleti projektet végrehajtani, ami a céges saját adatvagyonán alapszik és konkrét üzleti eredményt hoz. A megfelelő szakemberek kiválasztása elengedhetetlen sikere a későbbi projekteknek, azonban sok esetben az adott szakemberek a felsőoktatási tanulmányaik során minimális adatbányászati és statisztikai ismereteket sajátítottak el.

Célok

A szeminárium célja, hogy az érdeklődő szakmai és üzleti felhasználóknak gyakorlati oktatás keretében bemutassa az adatbányászat és adatelemzés alapfogalmait, módszertanokat és best practice-eket. A szeminárium elvégzése után a felhasználó képes lesz üzleti problémák adatelemzési nyelven való megfogalmazására, valamint adatelőkészítési, prediktív modellezési, modell kiértékelési, és modell alkalmazási feladatokat megoldására egy elterjedt adatelemzési szoftver segítségével.

Tematika

  • Adatbányászati alapfogalmak Az adatbányászat helye az üzleti folyamatainkban, az adatbányászat hazai története és tipikus alkalmazási területei, trendek az adatelemzés területén, adatbányászati szoftverek áttekintése
  • Adatbányászati módszertanok A sikeres elemzések egyik záloga a megfelelő adatbányászati módszerek alkalmazása
  • Adatelemzés lépéseinek áttekintése Az adatelemzés magja: a modell, mi van a modelleken belül, milyen üzleti problémákat tudunk megoldani adatbányászat segítségével, melyikre milyen módszert kell alkalmazni
  • Elemzési gyakorlat Elemzési gyakorlat egy valós üzleti probléma megoldása révén

Kinek szól?

A szeminárium azoknak a szakembereknek és üzleti felhasználóknak szól, akik a szeretnének megismerkedni az adatbányászattal és szeretnék üzleti problémáikat az adatelemzés segítségével megoldani.

Előfeltételek

Általános informatikai alapismeretek.  A résztvevőknek a gyakorláshoz szükséges saját számítógép.

Következő nyilvános alkalom:  Kérjen értesítést új időpontjainkról!

 

A képzés oktatója

Nagy István
A Dmlab alapító senior partnere, akinek több mint 7 éves adatelemzési tapasztalata ötvözi az üzleti gondolkodásmódot és a Műszaki Egyetem kutatócsoportjában szerzett technikai és elméleti tudást.
Előadói információ

Részvételi díj

A részvételi díj 80.000 Ft + ÁFA  / fő, ami magában foglalja az étkezéseket és a magyar nyelvű oktatási anyagot is.

Specializált képzési formák

Ha szeretne egyedi, testre szabott képzési tematikát, kihelyezett képzést, vagy más időpontot, lépjen kapcsolatba oktatással foglalkozó munkatársainkkal!

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.